HIDROPLASTO® va contribui la proiectul de locuinte “Studium Green Campus din Cluj Napoca, (cunoscut si sub numele de „constructia verde”), prin distribuirea de profile pentru rosturile de dilatatie ale pardoselii.
Firma MIB PRODCOM este cea care asigura constructia imobilului, acesta fiind primul proiect de locuinte colective din Cluj Napoca, care îsi propune utilizarea responsabila a resurselor materiale si energetice.

Toate serviciile de consultanta juridica, evaluare si asigurare a imobilului vor fi realizate în colaborare cu  finantatorul lucrarii.

Strategiile sustenabile implementate evidentiaza o preocupare deosebita fata de sanatatea si bunastarea ocupantului si protectia mediului înconjurator. Astfel, încalzirea spatiilor comerciale de la parterul imobilului se va face prin folosirea unui sistem de pompe de caldura care va utiliza caldura apei din pânza freatica. Iluminatul casei scarilor si a spatiilor comune se va face prin utilizarea ledurilor sau corpurilor compact fluorescente alimentate cu energie electrica produsa de panouri fotovoltaice amplasate pe cladire. S-a prevazut un sistem automat cu senzori de miscare ce aprind luminile automat, sistem care reduce pierderile de energie fata de cel clasic. Apartamentele vor fi utilate cu centrale termice în condensatie care prezinta avantajul unui consum redus de combustibil cu un randament mai ridicat.

„CH 1″, primul proiect, cuprinde 261 apartamente cu una si doua camere, finalizat în luna octombrie 2007.”CH 2” este un imobil de locuinte, situat în aceasi zona, care cuprinde 104 apartamente cu una si doua camere, finalizat în luna octombrie 2008. Apartamentele au fost predate semifinisate sau finisate la cheie în functie de alegerea clientului..

„CH 4” face parte din acelasi complex rezidential, este un imobil de locuinte, care cuprinde 45 apartamente cu una si doua camere, finalizat în luna aprilie 2009.

Avand in vedere specificatiile proiectantului, rosturile de dilatatie pentru pardoseala prezinta o latime de 170 mm .  Dupa ce s-au luat in considerare toate detaliile tehnice, s-a propus utilizarea profilului Deflex®446Cxl-100, avand in vedere criterille  determinante:

 

– LATIME ROST 170 mmp
– DIMENSIUNE PARTE VIZIBILA  A PROFILULUI LA SUPRAFATA: 200 mm;
– PERMISIVITATE MISCARI ORIZONTALE: +25/-15mm;
– INALTIME ROST : 35mm;
– TRAFIC: PIETONAL;
– CULOARE INSERTIE SOLICITATA:NEAGRA;

DEFLEX1DEFLEX2

 

 

 

 

 

 

 

DEFLEX 446/Cxl-170

Metoda de instalare a profilului este  una simpla dar in acelasi timp , trebuie acordata o maxima importanta in vederea respectarii intocmai a acesteia:

a) Continuarea aceleiasi latimi de rost de la stratul inferior de sub pardoseala si pana la stratul nivelului superior al podelei
b) Imbinari perfecte, realizate de pilda prin finisarile ulterioare ale muchiilor rostului inaintea instalarii profilului.
c)Suprafetele de aluminiu, care trebuie ulterior sa fie lipite de materialele de acoperire a pardoselii, trebuie sa fie curate, sau vor trebui degresate cu solutii obisnuite de curatare.
d) Instalarea profilelor de dilatatie pe pozitie in absenta oricaror vibratii, sau asezarea fie pe un strat de sprijin realizat din mortar plastic, aplicat pe intreaga suprafata a profilelor, cu ∆D ≥ 5.5N/mm 2, fie pe piese de sustinere, fie orice alta metoda similara .
e) Ancorarea adecvata si antifrictiune in substratul de sustinere (≥ B 25), cu ancore chimice;
f) Distanta potrivita intre muchia – pozitia de ancorare a profilului si muchia rostului (atentie la tipurile caracteristice de dibluri )
g) Fixarea (lipirea) aditionala a elementelor de ancorare, daca se foloseste o lipire de suprafata a profilului.
h) Inserarea, unde este posibil, a compusilor de lipire intre stratul superior al pardoselii si profilului de dilatatie.

 

 

SHARE IT:

Comments are closed.