Se cere hidroizolarea cladirii existente a carei hidroizolatie deteriorata permite infiltrarea apei in subsolul cladirii.

Rezolvare :

Solutia noastra pentru hidroizolarea cladirii existente este urmatoarea:

–          hidroizolarea exterioara – recomandam realizarea unei suprabetonari pe partea exterioara a cladirii in care va fi inglobat, in directia rostului de turnare, un profil hidroizolant intern Besaplast®A150. Pentru a evita infiltratiile de apa prin partea de jos se va monta cauciucul expandabil Quellband 10×20. In cazul in care inaltimea radierului este mai mare de 50cm iar suprafata este pregatita bine, realizandu-se o aderenta foarte buna intre betonul care va fi turnat si betonul existent, si daca nu este o presiune mare a apei se poate renunta la produsul Quellband. Turnarea se va realiza pana la nivelul trotuarului pentru a se evita infiltratiile prin partea superioara. Este indicat ca betonul folosit sa fie unul impermeabil pentru a nu permite infiltrarea apei prin el.

–          hidroizolarea interioara – se realizeaza o suprabetonare, cu grosimea de cel putin 10cm cu beton de clasa C16/20 sau mai mare, pe intreg conturul interior al cladirii. Este indicat sa se realizeze suprabetonarea pe cel putin 50cm pe orizontala cat si pe verticala. La nivelul rostului dintre pardoseala subsolului si diafragma se va monta cauciucul expandabil Quellband 10×20 care se va prinde cu cleme sau cu un adeziv. In momentul in care vor avea loc infiltratii de apa cordonul expandabil isi va mari volumul hidroizoland rostul de turnare.

int

ext

SHARE IT:

Comments are closed.