Rosturi pod Studiu de caz

 Rosturi Pod

Studiu de caz: montarea dispozitivelor de trecere rosturi BJ 50

Rosturi pod In urma achizitionarii dispozitivelor de trecere rosturi de la SC HIDROPLASTO SRL firma SC PETROCONSTRUCT SRL ne-a solicitat asistenta tehnica la montarea dispozitivelor de trecere rosturi (dispozitive acoperire rosturi).

Pentru aceasta ne-am deplasat in loc.NUSFALAU, JUD.SALAJ la punctul de lucru „POD PESTE RAUL BARCAU
Pentru efectuarea montajului ale acestor rosturi pod  s-au folosit urmatoarele materiale :

  • dispozitive trecere rosturi de tip BJ 50
  • ancore chimice
  • rasina epoxidica
  • mortar de nivelare
  • adeziv pentru neopren

MOD DE LUCRU – etape urmate instalare rosturi pod :

S-a determinat pozitia rostului de dilatatie(a centrului) a podului. S-a trasat locul unde vor fi montate dispozitivele BJ 50 dupa care s-a taiat asfaltul cu ajutorul taietorului de asfalt o adancime de 49mm. S-a decopertat asfaltul in zona de dilatatie a podului.

Laturile pe care se monteaza rostul de dilatatie s-au nivelat aplicand un strat de mortar de nivelare cu grosime de pina la 5 mm. Pentru a obtine o nivelare cat mai buna se va folosi un dispozitiv de nivelare pentru adancimea de 45 mm.

Pentru marcarea gaurilor unde sunt prinse ancorele chimice au fost trasate centrele acestora tinand cont de lungimea dispozitivului si distanta dintre locasul gaurilor din dispozitiv. Dupa marcare s-au dat gaurile, s-au suflat gaurile pentru indepartarea prafului rezultat si s-au montat ancorele chimice.

S-au montat dispozitivele de trecere rosturi incepand de la extremitatile podului(de la bordura), fixandu-le in ancorele chimice astfel incat la mijlocul podului acestea s-au imbinat prin presare .

Rosturile ramase in urma decopertarii asfaltului precum si gaurile unde s-au prins dispozitivele BJ 50 s-au acoperit cu mortar epoxidic..

Pentru ca operatia sa fie completa dispozitivele montate s-au protejat timp de 12 ore.

 

rosturi pod

SHARE IT:

Comments are closed.