Tema supusa atentiei este rezolvarea situatiei in care peretii bazinului sunt turnati urmand ca placa care delimiteaza plaja sa fie turnata ulterior.
Problema care apare este rezemarea placii turnate si sigilarea rostului de 2.5 cm dintre placa care se va turna si peretele bazinului turnat.

In faza de turnare a bazinului trebuia montat profilul hidroizolant de acoperire Besaplast® FV30/20/2. Montarea consta in inglobarea in betonul bazinului a ancorelor profilului ( ancore partea dreapta). Dupa decofrare urma montarea suportului elastomeric TD 21 SD, cofrare , turnarea betonului placii cu inglobarea ancorelor profilului hidroizolant Besaplast®FV30/20/2 (ancore partea stanga).
Suprafetele de beton se hidroizoleaza cu un strat de membrana bituminoasa pana in rost.

Acest sistem asigura sigilarea rostului dintre bazin si placa, rezemarea placii turnate cu asigurarea distribuirii controlate a sarcinii, absorbtia sunetelor si a vibratiilor.

 

 

 

 

bazin <strong srcset=inot 1″ width=”300″ height=”186″ data-id=”4730″ />

 

 

 

 

 

 

 

Intrucat in faza de turnare a bazinului nu a fost montat un profil hidroizolant Besaplast® de tipul FV30/20/2 (profil hidroizolant de acoperire) este necesara sigilarea rostului cu un alt tip de profil care va fi aplicat dupa turnarea placii.

Profilul care corespunde pentru acest tip de aplicatie este Deflex®51-025, acesta va sigila rostul de dilatatie si va prelua miscarile.
Procedura consta in respectarea urmatoarelor etape:
–    Pregatirea suportului pe care va fi montat suportul elastomeric TD 21 SD, pregatire care consta in curatarea suprafete, trasarea zonei pe care acesat va fi montat.
–    Pozitionarea suportului elastomeric  TD 21 SD pe pozitia trasata, fixarea acestuia  fiind facuta cu adeziv.
–    Cofrarea placii ; turnarea placii ; decofrare.

Placa turnata si peretele bazinului se hidroizoleaza cu un strat de membrana bituminoasa de 4 mm grosime. Se pozitioneaza profilul Deflex®51-025 cu partea gofrata in rost, fixarea de membrana bituminoasa se face la cald. Pentru fixare completa se monteaza la cald al doilea strat de membarana peste profilul Deflex®pana in rost cu legatura pe primul strat de membrana.
In acest mod intreaga suprafata si de beton turnat si rostul de dilatatie sunt sigilate.

bazin <strong srcset=inot 2″ width=”300″ height=”186″ data-id=”4729″ />

SHARE IT:

Comments are closed.