Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila

Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila

Profile etansare  sunt extrudate dintr-un elastomer termoplastic usor, colorabil, flexibil care este creat si intenţionat pentru aplicaţii de contact cu apa potabila. Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila  din elastomer termoplastic combina proprietati bune si procesabilitate, in plus fata de conformitatea cu reglementarile europene naţionale. Materialul este complet reciclabil. 

   Profile etansare   speciale  sunt folosite pentru etansarea rosturilor structurale in beton, sunt in permanenta impermeabile si recomandate pentru hidroizolarea bazinelor in care se face epurararea apei potabile.

   Controlul extern al calitatii la profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila  este asigurat de Institutul de Testare a Materialelor MPA, Dortmund, Germania.

In aceasta categorie gama noastra cuprinde doua tipuri de materiale :

Profile etansare din elastomer termoplastic (TPE)

 

Profile etansare speciale sunt folosite pentru etansarea rosturilor structurale in beton, sunt impermeabile si sunt recomandate pentru hidroizolarea bazinelor in care se face epurararea apei potabile.


Caracteristici cheie ale acestor  PROFILE ETANSARE PENTRU APLICATII DE CONTACT CU APA POTABILA  din
elastomer termoplastic

– Produs non-higroscopic  – Proprietati mecanice excelente la temperatura camerei  – Conservare buna a proprietatilor dupa uzura pe termen lung in apa – Compatibilitate buna cu mediile acide şi alcaline – Culoare naturala – Conform cu Directiva UE 2003/11/CE  – Conform cu urmatoarele certificari pentru apa potabila:    – Germania: DVGW – KTW categoria A pentru apă rece (23 oC)  şi  calda  (60 oC)    – Germania: DVGW – W270     – UK: WRcNSF – BS6920 la 85 oC    – Franta: conform cu CPL

 

Proprietati fizice aleacestor PROFILE ETANSARE PENTRU APLICATII DE CONTACT CU APA POTABILA  din elastomer termoplastic 

 

Proprietate Metoda de testare Unitate de testare Valoare
Duritate  Rezistenta la tractiune Alungire la rupere ISO 868  ISO 37/ASTM D 412  ISO 37/ASTM D 412 Shore A N/mm2  % 62 ± 5 ≥ 12 ≥ 800

Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila din  polietilena (PE)

Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila din  polietilena ofera avantajul unei suduri bune, rezistenta la mediile chimice agresive, durabilitate indelungata si rezistenta la microbi. Caracteristicile de elasticitate si dilatatie prelungita sunt neafectate de temperaturile mici.

 

In plus fata de Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila  din elastomer termoplastic, s-au creat si Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila  speciale PE pentru sigilari structurale in contact cu apa potabila. Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila  nu au benzi de conexiune, pot fi folosite pentru etansarea rosturilor in beton indiferent de acoperirea de plastic de etansare.

 

Proprietati fizice ale acestor PROFILE ETANSARE PENTRU APLICATII DE CONTACT CU APA POTABILA  de polietilena

Proprietate Metoda de testare Unitate de testare Valoare
Duritate  Rezistenta la tractiune Alungire la rupere ISO868/ASTMD2240 ISO527/ASTMD882  ISO527/ASTMD882 Shore A  N/mm2  % ≥ 90  ≥ 20  ≥ 700

 

Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila speciale PE (fara plastifiant) sunt folosite pentru etansarea rosturilor structurale in beton, trebuie sa fie in permanenta impermeabile si corespunzatoare pentru Facilitatile de Epurare a Apei Potabile.

 

 

 

Aplicatiile Profile etansare pentru aplicatii de contact cu apa potabila din  polietilena includ:

– Rezervoare de apaBaraje  – Apeducte  – Tratarea apei si apei reziduale  – Canale  – Piscine

SHARE IT:

Comments are closed.