Profilele Leschuplast GLT de cauciuc expandabil sunt bazate pe polimeri acrilati ductili-flexibili, care pot inmagazina apa inauntrul structurii lor moleculare, prin expansiunea volumului pe care il ocupa. In contact cu apa, ele sufera o expandare tridimensionala in volum pana la aproximativ 200% din volumul lor initial, fara o schimbare a structurii omogene a matricii moleculare polimerice din care sunt alcatuiti. Prin expansiune, profilul de cauciuc expandabil va fi presat inspre suprafetele adiacente si astfel va sigila imbinarile constructiei impotriva difuziei apei prin ele.

Tema este hidroizolarea rosturilor din desenul anexat.

Intrucat este dificila montarea unui profil hidroizolant cu montare interna pentru hidroizolarea rostului metoda cea mai sigura este cauciucul expandabil.

Montarea se face cu cleme de fixare (din tabla sau plastic). Se recomanda pozitionarea centrala.

Suprafata de aplicat trebuie sa fie libera de orice grasimi, praf sau particule imprastiate pe ea. Inaintea aplicarii profilelor de cauciuc expandabil, zonele de apa (baltile sau chiar petele) de pe suprafata trebuie sa fie uscate. Aplicarea trebuie sa aiba loc la scurt timp inainte de a se betona (pentru a se evita expandarea profilelor inainte de vreme, de pilda din cauza unei ploi, sub actiunea umezelii).

Adancimea de acoperire cu beton trebuie sa fie de cel putin 8 cm. Pentru grosimi ale structurilor de beton de pana la 30 cm, aplicarea profilului expandabil trebuie sa fie centrata (pe mijloc), iar pentru grosimi de peste 30 cm aplicarea trebuie sa fie descentrata (aplicarea profilului sa se faca mai aproape de una din margini), si anume inspre marginea de unde este posibila patrunderea apei, luandu-se in considerare deasemenea si adancimea de acoperire (grosimea stratului de beton). Imbinarile dintre profilele de cauciuc expandabil se vor face cu elemente de imbinare de profil. In timpul betonarii trebuie sa se acorde o atentie speciala pentru ca profilele expandabile sa fie acoperite complet cu beton.

SHARE IT:

Comments are closed.