Profilele Leschuplast GLT de cauciuc expandabil sunt profile expandabile, care sunt folosite pentru sigilarea controlata a imbinarilor constructive in structurile de beton. Profilele Leschuplast GLT de cauciuc expandabil se dilata in contact cu apa si astfel etanseaza imbinarile din constructii impotriva infiltrarii apei.

Mod de constructie – Principii de functionare.

Profilele Leschuplast GLT de cauciuc expandabil sunt bazate pe polimeri acrilati ductili-flexibili, care pot inmagazina apa inauntrul structurii lor moleculare, prin expansiunea volumului pe care il ocupa. In contact cu apa, ele sufera o expandare tridimensionala in volum pana la aproximativ 300% din volumul lor initial, fara o schimbare a structurii omogene a matricii moleculare polimerice din care sunt alcatuiti. Prin expansiune, profilul de cauciuc expandabil va fi presat inspre suprafetele adiacente si astfel va sigila imbinarile constructiei impotriva difuziei apei prin ele.

Avantajele profilelor de cauciuc expandabil Leschuplast

– capacitate garantata de a se expanda

– comportare excelenta la atacul substantelor chimice

Certificari ale testelor

Inspectiile de calitate recente au confirmat excelenta fiabilitate a profilelor de cauciuc expandabile Leschuplast GLT de 20×10 mm si sunt folosite ca o baza pentru normativul AbP (Certificatul de Supervizare Generala in Constructii) P-22-MPANRW-3919 din Germania. Testele de laborator efectuate au aratat ca profilele de cauciuc expandabil au sigilat cu succes presiuni de pana la 10 bari respectiv 100 metri coloana de apa.

Instructiuni de aplicare

Suprafata de aplicat trebuie sa fie libera de orice grasimi, praf sau particule imprastiate pe ea. Inaintea aplicarii profilelor de cauciuc expandabil, zonele de apa (baltile sau chiar petele) de pe suprafata trebuie sa fie uscate. Aplicarea trebuie sa aiba loc la scurt timp inainte de a se betona (pentru a se evita expandarea profilelor inainte de vreme, de pilda din cauza unei ploi, sub actiunea umezelii). Profilul de cauciuc expandabil trebuie sa fie protejat cu folii aplicate la imbinarile constructive orizontale, deoarece este posibil sa se creeze balti de apa pe orice perioada de timp.

Profilele de cauciuc expandabil trebuie fixate perfect simetric, in suprafata-suport pregatita, folosind adeziv de constructii Leschuplast GLT. Pasta expandabila mono-componenta Leschuplast GLT poate fi folosita pentru neregularitati mai mari sau rugozitate mai mare a suprafetei. Pentru a preveni infiltratia apei, profilul de cauciuc expandabil trebuie sa aiba contact perfect cu suprafata suport pe intreaga lungime unde este amplasat.

Adancimea de acoperire cu beton trebuie sa fie de cel putin 8 cm. Pentru grosimi ale structurilor de beton de pana la 30 cm, aplicarea profilului expandabil trebuie sa fie centrata (pe mijloc), iar pentru grosimi de peste 30 cm aplicarea trebuie sa fie descentrata (aplicarea profilului sa se faca mai aproape de una din margini), si anume inspre marginea de unde este posibila patrunderea apei, luandu-se in considerare deasemenea si adancimea de acoperire (grosimea stratului de beton). Imbinarile dintre profilele de cauciuc expandabil se vor face cu elemente de imbinare de profil. In timpul betonarii trebuie sa se acorde o atentie speciala pentru ca profilele expandabile sa fie acoperite complet cu beton.

Mod de depozitare

Toate produsele din materiale expandabile (profil de cauciuc expandabil, pasta mono-componenta expandabila, inele de sigilare, etc.) trebuie sa fie protejate de umiditate in timpul depozitarii

SHARE IT:

Comments are closed.