www.profiledilatatie.ro

Profile dilatatie : Compania Hidroplasto va ofera cele mai bune profile pentru tratarea rosturilor de dilatatie

 

Profile dilatatie profile dilatatie Profile dilatatie Profile dilatatie2

Urmare a mai multor cauze, elementele structurale ale cladirilor sunt supuse unor solicitari si incarcari interne. Uneori magnitudinea acestor solicitari este prea mare pentru a fi ignorata.

Ce provoaca aceste solicitari si incarcari interne?

Miscari de dilatatie si contractie, diferenta de structura a solului pe care este amplasata constructia, miscarile seismice si sarcina provocata de vant, toate acestea putand determina slabirea rezistentei cladirii.

Pentru a preveni aceste presiuni si solicitari interne suplimentare, in unele cazuri este necesara delimitarea constructiei in mai multe zone, astfel ca fiecare zona sa fie supusa unor tensiuni si solicitari de mai mica intensitate. Aceasta delimitare a constructiei se realizeaza prin crearea unui rost de dilatatie care incepe de la fundatia cladirii si se termina la acoperis, traversand toate nivelurile cladirii: pardoseli, pereti, tavane.

Rostul de dilatatie trebuie determinat in urma unor calcule statice si dinamice facute de ingineri specialisti in structuri. Pe baza unor astfel de calcule, se determina amploarea prevazuta a miscarii structurii si se alege latimea rostului de dilatatie capabil sa absoarba aceasta miscare.

Locatia optima a rostului de dilatatie este de asemeni determinata de ingineri specialisti in structuri, prin luarea in calcul a diverse criterii. De exemplu, daca cladirea este alcatuita din blocuri de diferite dimensiuni, atunci rostul de dilatatie trebuie proiectat pentru a separa aceste blocuri. In cazul in care lungimea cladirii este mai mare de o anumita valoare specificata in standarde, atunci este necesara crearea de rosturi de dilatatie pentru a diviza lungimea cladirii in mai multe zone mai mici. Tratarea acestor rosturi se efectueaza folosind profile de dilatatie.

Pentru ce tipuri de cladiri este necesara crearea unor rosturi de dilatatie?

Centre comerciale, spitale, institutii de invatamant, parcari, cladiri de birouri, fabrici etc.

Ce sunt aceste profile de dilatatie?

Profilele de dilatatie sunt profile speciale , realizate din aluminiu sau otel, care este utilizat pentru a acoperi rosturile de dilatatie, permitand deplasarea blocurilor din care sunt alcatuite constructiile, fara a deteriora stratul de beton sau materialul de acoperire a acestuia. De obicei, profilele de dilatatie sunt prevazute cu insertii din cauciuc.

Importanta utilizarii acestor profile de dilatatie

In cazul in care nu se utilizeaza profile de dilatatie sau daca se utilizeaza profile de dilatatie neadecvate, pot aparea crapaturi si fisuri la suprafata materialului de finisaj sau la marginile acestuia. De cele mai multe ori, repararea acestor neajunsuri si utilizarea profilului de dilatatie corect costa mult mai mult decat utilizarea de la bun inceput.

 

Gama de produse include:

Pentru a downloada catalogul nostru , click aici:  site.hidroplasto.ro/catalog

Vizitati intreaga gama de produse ale companiei Hidroplasto accesand: http://site.hidroplasto.ro

Profile dilatatie pentru tratarea rosturilor 

, , , , , , , , , , ,, , , , , , , ,, , , , , , , , , , ,, ,, , , , , ,,

profile dilatatie

Pentru intreaga gama de produse ale companiei Hidroplasto vizitati site-ul :site.hidroplasto.ro

SHARE IT:

Related Posts

Comments are closed.