Protectie conducte

Protectie anticoroziva a tevilor

Bandajele produse de Hidroplasto sunt realizate din HIDROBIT de calitate superioara. Materialul  imbina caracteristicile pozitive ale materialelor sintetice ( polietilena ) cu cele oferite de bitum. HIDROBIT se caracterizeaza printr-o capacitate de intindere biaxiala ridicata si prin flexibilitate,precum si printr-o rezistenta ridicata la fisurile produse de tensiune si prin tenacitatea si la temperaturi scazute. Nu prezinta doar o rezistenta deosebita la imbatranire si la incalzire, ci se remarca de asemenea prin stabilitate termica si compatibilitate cu mediul inconjurator.

Posibilitati de utilizare

Bandajele HIDROBIT sunt utilizate pentru o varietate deosebita de constructii, fiind respectate concomitent urmatoarele cerinte :

  • – Stratificare elastica
  • – Protectie anticoroziva
  • – Amortizare a oscilatiilor, respectiv amortizare a vibratiilor
  • – Izolatie la caldura / la frig.

EXEMPLU DE UTILIZARE : Pre-garnituri la nivelul zidariei expuse la solicitarea la forfecare, rezemarea de conducte

Pentru conducte ingropate ( titei; conducte de alimentare cu apa; apa turbinata; magistrale de gaz,etc.), din considerente specifice tehnicii de exploatare se impune realizarea de constructii de beton ( camine de vizitare pentru efectuarea operatiunilor de golire, pentru aerisire, pentru verificare etc. ).

In sectiunile in care conducta patrunde prin peretele putului este evitata o solicitare foarte ridicata la forfecare ca urmare a variatiilor de temperatura prin utilizarea de presetupe de zidarie. Aceste presetupe de zidarie realizate din bandaje HIDROBIT preiau in cazul puturilor aflate in stratul de apa din panza freatica si o functie de etansare ( Bandaje de tipul RL 500 ). Alternativ la rezemarea in forma d nsa a conductei cu bandaje compacte este posibila si utilizarea de bandaje profilate de tip SL 500, care sunt pozate in patul de mortar cu latura profilata orientata in jos. Tipuri de bandaj sunt: GL 400 si 500, RL 500, SL 500 si sunt exemplificat in ordine in imaginea de mai jos.

Aplicarea de bandaje HIDROBIT pe suprafete

Pentru lipirea la rece a bandajelor pe suprafetele de otel pe care este aplicat un grund din rasina epoxidica poate fi utilizat un adeziv de contact pe baza de cauciuc.

Suprafetele neprelucrate ale otelului vor fi sablate cu nisip si prevazute cu un grund realizat ca strat dublu de bitum aplicat la rece pentru o aderenta superioara. In mod suplimentar se poate aplica un strat cu bitum cald, inainte de aplicarea bandajelor topite pe zona inferioara. Bandajele HIDROBIT pot fi aplicate cu aparat de sudura cu aer cald sau cu pana de sudura, respectiv cu lama de sudura.

Rosturile de imbinare intre desfasurarile individuale de bandaje vor fi inchise prin topire cu flaca de gaze si cu vopsirea ulterioara a masei plastifiate de HIDROBIT.

bandaje-lucobit-pentru-conducte-si-rezervoare-1-638

SHARE IT:

Comments are closed.