Profile dilatatie pentru pardoseli pereti si tavane

Profile dilatatie pentru rosturi de dilatatie pentru pardoseala, perete si tavan, au rolul de preluare a miscarilor impiedicand aparitia fisurilor. Sunt fabricate din aluminiu, otel, sau PVC dur, unele fiind prevazute cu insertie elastica. Recomandate pentru rosturi cu latimi cuprinse intre 5-220mm. Modul de fixare al profilelor poate fi incastrat – sub stratul de finisaj sau aplicat – peste stratul de finisaj

Profile dilatatie impermeabile pentru parcari, garaje etc.

Profilele de acoperire rosturi dilatatie cu proprietati de impemeabilizare sunt recomandate spatiilor exterioare, cum ar fi rampe aprovizionare, parcari exterioare, parcari supraetajate. Rezistente la trafic autoturisme si autocamioane. Latimea profilelor de rost impermeabile este cuprinsa intre 30-150mm.

Profile dilatatie seismice

Profilele pentru rosturi de dilatatie seismice au dimensiuni cuprinse intre 100-540mm, avand capacitate de preluare a miscarilor de pana la 700 mm (±350). Recomandate a fi instalate in centre comerciale, cladiri de birouri, mall-uri, parcari, etc. Rezistente la trafic auto si pietonal. Sunt fabricate din aluminiu, sau aluminiu cu insertie elastica.

Profile dilatatie pentru acoperisuri

Cea mai importanta proprietate a profilelor pentru acoperisuri terasa este impermeabilitatea. Profilele trebuie sa fie conectate la membrana de hidroizolatie de pe acoperisul terasa daca se doreste sa se obtina un rezultat bun. Unele din profilele de acoperis terasa pot fi folosite in acelasi scop la rosturile peretilor cortina de la substructura. – Profilele de dilatatie pentru terase, subsoluri si acoperisuri trateaza rosturi cu latimi cuprinse intre 25-120mm. Preiau miscari in directie tridimensionala. Sunt compatibile cu bitum, membrane cu sau fara strat de ardezie, realizand etanseitate de 100% a zonelor unde sunt montate.

Profile sinusoidale

Pardoseala este suportul principal al intregii activitati din parcuri logistice si industriale. O  pardoseala perfect proiectata si executata asigura o durata de viata sporita, costuri de intretinere reduse, o viteza de transport si o siguranta sporite. Costurile de intretinere ale utilajelor de transport sunt si ele mai reduse iar zgomotele si vibra­tiile produse la trecerea peste rosturi pot fi practic eliminate, determinand conditii mai bune de munca.

Asadar, calitatea pardoselilor se rasfrange direct asupra activitatii desfasurate in spatiile respective.

Pardoselile moderne de astazi nu mai prezinta “binecunoscutele” rosturi taiate, solutia pentru compensarea contractiei betonului in timpul uscarii sale aplicata de mult timp, mai precis din anii 1980. Rosturile taiate rezolvau, insa, doar in parte problema fisurarilor necontrolate ale pardoselilor.  Ele puteau fi doar „sigilate“ la umiditate dar fara protectia lor mecanica si in exploatare constituiau discontinuitatile de la care porneau fisuri si desprinderi  din pardoseala si de aici degradarea totala a pardoselii.  La un plot de 900 mp se regaseau cca 300 m de rosturi taiate, “motiv de slabiciune” a integritatii pardoselii!

Astazi pardoselile sunt turnate in ploturi de cca 1.000 mp fara rosturi, delimitate doar de profile de rost si cu rol de cofraj de turnare. Armarea cu fibre sporeste integri­tatea betonului pe intreaga suprafata a fiecarui plot turnat.

copyright © 2005 - 2020 Hidroplasto Romania office@hidroplasto.ro