Profile etansare -Cordon expandabil -Quellband (banda hidrofilica)

Cordon expandabil

Profile etansare- Cordon Expandabil – Quellband- Cauciuc dilatare

cauciuc bentonitic

CORDON EXPANDABIL - quellband

 

Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband sunt profile fabricate din elastomer termoplastic (TPE).

Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband  au proprietatea de a expanda si sunt folosite pentru sigilarea controlata a imbinarilor constructive in structurile de beton. Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband  in contact cu apa si astfel etanseaza imbinarile din constructii impotriva infiltrarii apei.

Mod de constructie – Principii de functionare

Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband   sunt bazate pe polimeri acrilati ductili-flexibili, care pot inmagazina apa inauntrul structurii lor moleculare, prin expansiunea volumului pe care il ocupa. In contact cu apa, aceste  profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband  sufera o expandare tridimensionala in volum pana la aproximativ 300% din volumul lor initial, fara o schimbare a structurii omogene a matricii moleculare polimerice din care sunt alcatuiti. Prin expansiune, profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband   va fi presat inspre suprafetele adiacente si astfel va sigila imbinarile constructiei impotriva difuziei apei prin ele.

 

cauciuc dilatare

cauciuc de dilatare

 

 

 

 

 

 

 

Avantajele acestor profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband

– capacitate garantata de a se expanda

– comportare excelenta la atacul substantelor chimice

Certificarile acestor Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband

Inspectiile de calitate recente au confirmat excelenta fiabilitate a profilelor de cauciuc expandabile si sunt folosite ca o baza pentru normativul AbP (Certificatul de Supervizare Generala in Constructii) P-22-MPANRW-3919 din Germania. Testele de laborator efectuate au aratat ca profilele de cauciuc expandabil au sigilat cu succes presiuni de pana la 10 bari respectiv 100 metri coloana de apa.

Instructiuni de aplicare ale acestor Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband

cauciuc dilatare

 

cauciuc hidrofilic

Fixare mecanica punct cu punct                                                                               Fixare cu adeziv 

Suprafata de aplicat trebuie sa fie libera de orice grasimi, praf sau particule imprastiate pe ea. Inaintea aplicarii acestor profile de etansare din din cauciuc expandabil, zonele de apa (baltile sau chiar petele) de pe suprafata trebuie sa fie uscate. Aplicarea trebuie sa aiba loc la scurt timp inainte de a se betona (pentru a se evita expandarea profilelor inainte de vreme, de pilda din cauza unei ploi, sub actiunea umezelii).Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband   trebuie sa fie protejate cu folii aplicate la imbinarile constructive orizontale, deoarece este posibil sa se creeze balti de apa pe orice perioada de timp.

Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband   trebuie fixate perfect simetric, in suprafata-suport pregatita, folosind adeziv de constructii Leschuplast GLT. Pasta expandabila mono-componenta Leschuplast GLT poate fi folosita pentru neregularitati mai mari sau rugozitate mai mare a suprafetei. Pentru a preveni infiltratia apei, aceste  profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband  trebuie sa aiba contact perfect cu suprafata suport pe intreaga lungime unde este amplasat.

Adancimea de acoperire cu beton trebuie sa fie de cel putin 8 cm. Pentru grosimi ale structurilor de beton de pana la 30 cm, aplicarea profilului expandabil trebuie sa fie centrata (pe mijloc), iar pentru grosimi de peste 30 cm aplicarea trebuie sa fie descentrata (aplicarea profilului sa se faca mai aproape de una din margini), si anume inspre marginea de unde este posibila patrunderea apei, luandu-se in considerare deasemenea si adancimea de acoperire (grosimea stratului de beton). Imbinarile dintre profilele de cauciuc expandabil se vor face cu elemente de imbinare de profil. In timpul betonarii trebuie sa se acorde o atentie speciala pentru ca profilele expandabile sa fie acoperite complet cu beton.

Explicatii de constructie:

-Invelisul de beton trebuie s afie mai mare de 10  cm.

-pozitionarea trebuie s afie in mijlocul partii

structurale.-

fixarea se face cu gluten sau mecanic. Distanta

nu trebuie sa fie mare de 20 cm.

Mod de livrare

Dimensiuni (mm) 5 x 20 10 x 20 15×20 20 x 25
Lungime livrare (ml) 25,00 10,00 5,00 5,00


Mod de depozitare

Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband   trebuie sa fie protejate de umiditate in timpul depozitarii, asadar trebuie pastrate in locuri uscate si sigure.

Combinatia profilelor de etansare cu cauciuc de dilatare

 

"profile

Keywords:: cauciuc dilatare , cordon expandabil , cordon bentonitic , cauciuc bentonitic , profile etansare , banda etansare

SHARE IT:

Related Posts

Comments are closed.